Πολιτική Απορρήτου

Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η προστασία των προσωπικών σου δεδομένων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για εμάς. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας, λειτουργούμε και το πρόγραμμα One Up Club το οποίο προβάλλεται μέσα από την ιστοσελίδα www.oneupexperience.com. Επισκεπτόμενος/η την ιστοσελίδα αυτή καθώς και μέσα από τη χρήση της, εάν δηλαδή επιλέξεις να υποβάλλεις προσωπικά σου στοιχεία κάνοντας χρήση των ειδικών πεδίων ή μας στείλεις κάποια επικοινωνία, θα μας κοινοποιήσεις προσωπικά δεδομένα τα οποία εμείς θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει ως σκοπό της, να σε ενημερώσει για το πως συλλέγουμε τα προσωπικά σου δεδομένα, τι κάνουμε με αυτά, πως τα φροντίζουμε, για πόσο καιρό τα κρατάμε και τις επιλογές που έχεις, αναφορικά με την επεξεργασία τους. Να είσαι βέβαιος/η ότι θα χειριζόμαστε τις πληροφορίες αυτές πάντοτε με κατάλληλο τρόπο και πάντα σύμφωνα με το Κώδικα Συμπεριφοράς μας και την σχετική ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ποιος είναι Υπεύθυνος για τα προσωπικά σου δεδομένα?

Στα πλαίσια αυτής της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι όροι «Imperial», «εμείς», «εμάς», «δικό μας» αναφέρονται στην Imperial Tobacco Ελλάς Α.Ε. που εδρεύει στην οδό Κλεισθένους 300, τ.κ. 15344, Γέρακας, Αττικής, τηλ.: 8001198500 (χωρίς χρέωση), φαξ: 210 6612257, e-mail: call@gr.imptob.com). Η Imperial είναι θυγατρική του ομίλου Imperial Brands.

Συνοπτικός κατάλογος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε κι επεξεργαζόμαστε

Συλλέγουμε κι επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα για συγκεκριμένους σκοπούς και δεν τα υποβάλλουμε σε περαιτέρω επεξεργασία, χωρίς προηγουμένως να σε ενημερώσουμε και μόνον αφού έχουμε λάβει, όπου απαιτείται, τη συγκατάθεσή σου.

 Τι ζητάμε  Γιατί το ζητάμε
- Την ημερομηνία γέννησή σου
- Ότι είσαι καπνιστής

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι πρόσβαση στη ιστοσελίδα έχουν αποκλειστικά άτομα που είναι άνω των 18 ετών και καπνιστές
- Ονοματεπώνυμο

- Στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση e-mail, κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο)

- Διεύθυνση κατοικίας (Πόλη, οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κωδικός)
Για να ξέρουμε ποιος/ποια είσαι και να επικοινωνούμε μαζί σου για να σε ενημερώνουμε για τα νέα των προϊόντων μας, τις προωθητικές ενέργειες της Imperial καθώς και για έρευνες που διεξάγουμε
- Μάρκα τσιγάρων που καπνίζεις

- Τύπος της μάρκας των τσιγάρων που καπνίζεις

- Το φύλο σου
Για να μπορούμε να σου στέλνουμε πραγματικά εξατομικευμένες ενημερώσεις
- Κωδικό πρόσβασης

- Ονοματεπώνυμο

- Στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση e-mail, κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο)

- Διεύθυνση κατοικίας (Πόλη, οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κωδικός)
Για να δημιουργήσουμε τον προσωπικό σου λογαριασμό στην ιστοσελίδα www.oneupexperience.com και να ολοκληρώσουμε την εγγραφή σου ως μέλος του ONE UP Club
·         Άλλου είδους προσωπικά δεδομένα που επιλέγεις να μας κοινοποιήσεις Για να ανταποκριθούμε σε αιτήματα σου, για εξατομικευμένη ενημέρωση
- Διεύθυνση ΙΡ (Internet Protocol) που χρησιμοποιείς για να συνδέεις τον υπολογιστή σου στο διαδίκτυο

- το είδος και την έκδοση του προγράμματος περιήγησής σου

- ο λειτουργικό σου σύστημα και πλατφόρμα

- Τη πλήρη ροή των URL (Uniform Resource Locators - Ενιαίοι Εντοπιστές Πόρου) προς,
μέσω και από την Ιστοσελίδα

- Την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης

- Τη διάρκεια της επίσκεψης σου

- Τις μεθόδους που χρησιμοποίησες για να πλοηγηθείς μακριά από την ιστοσελίδα

Για να παρακολουθούμε την ποιότητα της ιστοσελίδας www.oneupexperience.com τον τρόπο χρήσης της από τους επισκέπτες και να προβαίνουμε σε βελτιώσεις της
 - Πληροφορίες που μας παρέχεις από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ.facebook, Instagram κλπ.), όπως είναι το όνομα χρήστη σου και τα ενδιαφέροντά σου Για να μπορούμε να σε συμπεριλαμβάνουμε σε διαγωνισμούς που διεξάγουμε στα κοινωνικά δίκτυα


Περισσότερες πληροφορίες

Συλλέγουμε ή/και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες για εσένα προκειμένου να συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία (π.χ. προστασία καταναλωτή) και προκειμένου να εξασκούμε τα νόμιμα δικαιώματα μας ή να τα υπερασπιζόμαστε απέναντι σε αξιώσεις τρίτων.

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σου δεδομένα σου για σκοπούς που είναι ασύμβατοι με αυτούς που αναφέρουμε ανωτέρω, χωρίς προηγουμένως να σε ειδοποιήσουμε και να ζητήσουμε, όπου αυτό απαιτείται, την άδεια σου.


Από που συλλέγουμε τα προσωπικά σου δεδομένα

Όλες τις πληροφορίες που έχουμε για εσένα, μας τις παρέχεις απευθείας εσύ είτε ολοκληρώνοντας την εγγραφή σου στο One Up Club μέσω της ιστοσελίδας www.oneupexperience.com είτε συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο εγγραφής στο One Up Club στα πλαίσια κάποιας από τις πολλές προωθητικές μας ενέργειας που λαμβάνουν χώρα πανελλαδικά κάθε εβδομάδα.

Νομικές βάσεις για την επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων

Καθώς κατοικείς στην Ελλάδα, όπου έχουν εφαρμογή οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, πρέπει να σε ενημερώσουμε για την νομική βάση στην οποία στηρίζεται η επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων. Στηριζόμαστε πάντοτε σε μία από τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

- Στη συγκατάθεσή σου. Μπορείς να την ανακαλέσεις οποτεδήποτε αλλά αυτό, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα μας, να σου προσφέρουμε τα οφέλη που έχουν τα μέλη του One Up Club και οι εγγεγραμμένοι χρήστες της ιστοσελίδας www.oneupexperience.com
- Για να εκτελέσουμε σύμβαση στην οποία είσαι μέρος ή για να λάβουμε μέτρα για να συνάψουμε σύμβαση, μετά από δικό σου αίτημα
- Για να συμμορφωθούμε με υποχρέωση που μας επιβάλλει κάποιος νόμος (π.χ. νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών, νομοθεσία για τη διαφήμιση καπνικών προϊόντων κλπ.) και προκειμένου να επιλύουμε διαφορές και να εξασκούμε τα δικαιώματά μας.
- Για να εξυπηρετήσουμε έννομα συμφέροντά μας, ώστε να λειτουργούμε ένα αποτελεσματικό κι αποδοτικό πρόγραμμα μελών, χωρίς ποτέ τα συμφέροντά μας αυτά, να αποβαίνουν σε βάρος του πρωτεύοντος συμφέροντος σου στην ιδιωτική ζωή

Τι θα συμβεί εάν δεν μας δώσεις τα προσωπικά σου δεδομένα?

Εάν δεν μας δώσεις τα προσωπικά σου δεδομένα, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, από τυχόν μεταξύ μας σύμβαση (εάν αυτό ισχύει) ή μπορεί να μην είμαστε σε θέση να συμμορφωθούμε προς την ισχύουσα νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είμαστε σε θέση να σου προσφέρουμε τα οφέλη που έχουν τα μέλη του One Up Club και οι εγγεγραμμένοι χρήστες της ιστοσελίδας www.oneupexperience.com  ούτε θα μπορούμε να σε ενημερώνουμε για όλα τα σχετικά θέματα που περιγράφονται ανωτέρω

Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων

Δεν λαμβάνουμε αποφάσεις που σε αφορούν αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας. Εάν αποφασίσουμε να λάβουμε τέτοια μέτρα στο μέλλον, θα φροντίσουμε να σε ενημερώσουμε πριν από την οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία.


Ορισμένες φορές, είναι απαραίτητο να μοιραζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα με άλλες εταιρείες του Ομίλου μας κι έμπιστους εξωτερικούς παρόχους


Κοινοποίηση των προσωπικών σου δεδομένων εντός της Imperial

Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σου δεδομένα για τους σκοπούς που αναφέραμε παραπάνω. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά, εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι του προσωπικού μας.

Κοινοποίηση των προσωπικών σου δεδομένων εντός του Ομίλου

Μπορεί να μοιραστούμε τα προσωπικά σου δεδομένα με άλλες εταιρείες του Ομίλου Imperial Brands, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν θα διαβιβάσουμε τα προσωπικά σου δεδομένα σε εταιρείες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (απαρτίζεται από τις χώρες της Ε.Ε., το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ισλανδία)

Κοινοποίηση των προσωπικών σου δεδομένων σε έμπιστους εξωτερικούς παρόχους

Όπως κάθε μεγάλος οργανισμός , χρησιμοποιούμε ενίοτε τρίτους παρόχους υπηρεσιών προκειμένου να μπορούμε να διεξάγουμε τις δραστηριότητες μας αποτελεσματικότερα και προκειμένου να εξασφαλίζουμε συνέπεια στον τρόπου με τον οποίο λειτουργούμε. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά τα τρίτα προς εμάς μέρη θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα.

Όπου χρησιμοποιούμε τρίτα μέρη για να επεξεργαστούν τα προσωπικά σου δεδομένα για λογαριασμό μας, διεξάγουμε ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα προστασίας για την διαφύλαξη των προσωπικών σου δεδομένων. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας με αυτούς τους παρόχους, παρακολουθούμε την απόδοσή τους (όπως και αυτή των εγκεκριμένων υπεργολάβων τους), προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σου παραμένουν ασφαλή.

Οποιοσδήποτε τρίτος προς εμάς πάροχος υπηρεσιών, λαμβάνει από εμάς εντολές για την επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων, το κάνει αυτό μόνον:

- για τους ίδιους σκοπούς για τους οποίους μπορούμε κι εμείς να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σου δεδομένα (όπως αναφέρεται παραπάνω)
- εφόσον είναι απαραίτητο προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι μας και
- σύμφωνα με τους τρόπους που εμείς του υποδεικνύουμε

Οι βασικοί πάροχοι υπηρεσιών που χρησιμοποιούμε, όπως έχουν κατά την ημερομηνία σύνταξης αυτής της Πολιτικής είναι οι εξής:

- Buildingblocks – τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να μας προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης και ανανέωσης της πλατφόρμας www.oneupexprience.com καθώς και της βάσης προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με αυτή
- Chapter 5 – τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να μας προσφέρει υπηρεσίες προβολής και προώθησης των προϊόντων μας καθώς και συλλογής προσωπικών δεδομένων από ενήλικους καπνιστές
- Care Direct – τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να μας προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης και διατήρησης της βάσης προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών μας
- Yuboto – τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να μας προσφέρει υπηρεσίες eCRM μέσω SMS
- Moosend – τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να μας προσφέρει υπηρεσίες eCRM μέσω email
- Global Link– τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να μας προσφέρει υπηρεσίες για την διεξαγωγή ερευνών καταναλωτή
- QED – τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να μας προσφέρει υπηρεσίες για την διεξαγωγή ερευνών καταναλωτή

Επειδή ενδέχεται να αλλάξουμε πάροχο ή να προσθέσουμε κάποιον νέον, στον κατάλογο αυτών που χρησιμοποιούμε, θα σε ενημερώσουμε σχετικά, μόλις αυτό συμβεί.

Ενδέχεται επίσης να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σου δεδομένα, σε ρυθμιστικούς φορείς, κυβερνητικές υπηρεσίες και τρίτα μέρη, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Διαβίβαση των προσωπικών σου δεδομένων εκτός Ελλάδος

Επειδή ορισμένες τεχνικές λειτουργίες της ιστοσελίδας www.oneupexperience.com εξυπηρετούνται από το εξωτερικό, μπορεί να είναι απαραίτητο να μεταφέρουμε προσωπικά σου δεδομένα εκτός Ελλάδος, προς εταιρεία εντός του Ομίλου Imperial Brands, ή προς τρίτο μέρος, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Κάθε τέτοιου είδους μεταφορά, ασχέτως του αν είναι προς εταιρεία του Ομίλου Imperial Brands, ή προς τρίτο μέρος, θα γίνεται πάντοτε σε συμμόρφωση με την νομοθεσία που διέπει τη διαβίβαση δεδομένων.

Δεν θα μεταφέρουμε τα προσωπικά σου δεδομένα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (απαρτίζεται από τις χώρες της Ε.Ε., το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ισλανδία).

Υποσχόμαστε να κρατάμε τα προσωπικά σου δεδομένα ασφαλή και μόνον για όσο καιρό τα χρειαζόμαστε

Υποσχόμαστε να κρατάμε τα προσωπικά σου δεδομένα ασφαλή

Θα χειριζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα πάντοτε με τον κατάλληλο τρόπο και θα τα κρατάμε ασφαλή. Για να το πετύχουμε αυτό εφαρμόζουμε πολιτικές, πρότυπα και διαδικασίες και φροντίζουμε για την τήρησή τους. Λαμβάνουμε πειθαρχικά μέτρα όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Υποσχόμαστε να κρατάμε τα προσωπικά σου δεδομένα μόνον για όσο καιρό τα χρειαζόμαστε

Θα τηρούμε κι επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα μόνον για όσο καιρό παραμένει ισχυρή η συγκατάθεσή σου (την οποία μπορείς να ανακαλέσεις ανά πάσα στιγμή), την οποία μας έδωσες είτε κατά την εγγραφή σου στο One Up Club είτε κατόπιν δικού μας αιτήματος, απαντώντας e-mail που σου στείλαμε στη διεύθυνση e-mail που είχες δηλώσει κατά την αρχική εγγραφή σου.

Με τον τερματισμό της συμμετοχής σου στο  One Up Club και την απενεργοποίησή του προφίλ σου στην ιστοσελίδα www.oneupexperience.com που συνεπάγεται τη διαγραφή των προσωπικών σου δεδομένων, θα διατηρήσουμε ορισμένα στοιχεία για αποδεικτικούς σκοπούς προκειμένου να μπορούμε να αποδείξουμε τη συμμόρφωσή μας προς τις υποχρεώσεις μας, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη προστασία προσωπικών δεδομένων. Επίσης θα διατηρήσουμε, ορισμένα ελάχιστα προσωπικά δεδομένα (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση e-mail και ημερομηνία απενεργοποίησης λογαριασμού), προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα σου ξαναστείλουμε ενημερώσεις, όπως έχουμε δικαίωμα (έννομο συμφέρον).

Τα δεδομένα σου είναι δικά σου

Είναι σημαντικό, οι πληροφορίες που τηρούμε για εσένα στα αρχεία μας, να είναι επίκαιρες και ακριβείς. Εάν κάποιο στοιχείο που σε αφορά αλλάξει, σε παρακαλούμε να μας ενημερώσεις.

Εντός ορισμένων ορίων που θέτει η νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων, έχεις το δικαίωμα να μας ζητήσεις:

- Να μάθεις τι είδους προσωπικά δεδομένα τηρούμε για εσένα (δικαίωμα πρόσβασης)
- Να διορθώσουμε τα προσωπικά σου δεδομένα (δικαίωμα διόρθωσης)
- Να διαγράψουμε τα προσωπικά σου δεδομένα (δικαίωμα διαγραφής)
- Να μην χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σου δεδομένα κατά κάποιον συγκεκριμένο τρόπο (δικαίωμα εναντίωσης)
- Να περιορίσουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σου δεδομένα (δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας)
- Να λάβεις τα προσωπικά δεδομένα που σε αφορούν, σε κοινώς χρησιμοποιούμενη μορφή (π.χ. excel, .pdf) (δικαίωμα φορητότητας)

Έχεις το δικαίωμα να μας ζητήσεις να μην λαμβάνουμε αποφάσεις για εσένα αποκλειστικά με αυτοματοποιημένα μέσα.

Εάν επιθυμείς να εξασκήσεις οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σου μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας, με τους εξής τρόπους:

- Ταχυδρομικά στη διεύθυνση, Κλεισθένους 300, τ.κ. 15344, Γέρακας, Αττικής,
- Τηλεφωνικά καλώντας.: 8001198500 (χωρίς χρέωση)
- Με φαξ στον αριθμό 210 6612257
- Μέσω e-mail στη διεύθυνση call@gr.imptob.com

Εάν σου έχει ζητηθεί κι έχεις δώσει τη συγκατάθεσή σου, για συγκεκριμένες πράξεις επεξεργασίας των δεδομένων σου, έχεις το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσεις τη συγκατάθεσή σου, αλλά σημείωσε ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένες συνέπειες.

Υποβολή καταγγελίας

Εάν έχεις κάποιο παράπονο για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σου δεδομένα, έχεις το δικαίωμα να υποβάλλεις καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή, που για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Αλλαγές στην Πολιτική Ιδιωτικότητας

Θα φροντίζουμε να κρατάμε αυτή την Πολιτική Ιδιωτικότητας ενημερωμένη και θα σε ενημερώνουμε για κάθε ουσιαστική αλλαγή που αφορά τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα. Μελλοντικές αλλαγές θα αναρτηθούν εδώ και όπου είναι απαραίτητο θα σε ειδοποιήσουμε μέσω e-mail. Θα θέλαμε να σε ενθαρρύνουμε να διαβάζεις για τις αλλαγές ώστε να είσαι ενήμερος.

Η τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Ιδιωτικότητας, έλαβε χώρα την 25/5/2018. Για προηγούμενες εκδόσεις παρακαλώ κάλεσε στην Imperial Tobacco Ελλάς Α.Ε., τηλ.: 8001198500 (χωρίς χρέωση), φαξ: 210 6612257, ή στείλε μας e-mail: call@gr.imptob.com.